2014. október 31., péntek

Álomfejtők, munkára fel!

Tegnap a napi rutinomat megszakított egy kis baleset, miután a mosogató alatti cső leszakadt és ezt csak akkor vettem észre mikor már a szekrényből folyt ki a mosogatólé. Úgyhogy lélekszakadva töröltem mindent fel, aztán töröltem szárazra, aztán töröltem át domestossal, aztán megint szárazra, teregettem ki az elázott Mindent és mosogattam a kádban. Ezek után elmentem rajzra és ott az asztalon a második dolgom az volt, hogy  felborítsak egy teás csészét és az szétfolyjon mindenhova, padlóra, táskára, füzetre, majdnem laptopra. Szóval folytattam, amit otthon elkezdtem. 
Ezek után azt hiszem, hogy nem meglepő, hogy azt álmodtam, hogy a bátyámmal kaptunk egy hatalmaaaas adagnyi cukorkát és csokit és úgy gondoltuk, hogy az lesz a legjobb megoldás ha mindent beborítunk az előttünk álló mély medencébe, amiben egyébként nem tiszta víz volt, hanem valami barnás, kevésbé gusztusos víz (mosogatólé!). Nyilvánvalóan ez a legkézenfekvőbb megoldás ha az ember ennyi cukrot kap. Ezután álltunk felette és azon gondolkodtunk, hogy hogyan hozzuk most fel az aljáról, mert számításainkkal ellentétben nem maradtak fent a felszínen. Mert ugye elég gusztustalan és nincsen még úszószemüvegünk se. De hát valamit csinálni kell, mert mi van ha eláznak a cukrocskák ?! Bizony, még ez is eszünkbe jutott. 
Aztán jött egy hatalmas betonkeverő és hozott még több cukrot, amit természetesen beleöntött a medencébe, mert hát ez a logikus. Ugye !? Aztán jött sok gyerek, meg sok lufi és ennyi. THE END

Nagyon álomdús éjszakám volt. Mostanában nem álmodok semmit (vagyis, nem emlékszem rá), de most bepótoltam. Az egyikben Colin Firth is szerepelt! A maradék, kb. még 3 álom annyira kaotikus volt, hogy semmi értelme elmesélni (nem mintha az előző elmesélésében bármi értelmet látnék). Viszont fontos pillanatok, hogy beleakadt a vállamba egy tüskés gombóc, amit kiszedtem, de benne maradtak a tüskék és nagyon fájt. Illetve, hogy lelőttem egy férfit, aztán ijedten szaladgáltam mentőért, de csak egy roncs kocsit és egy, látszatra kicsit sem hozzáértő orvos fiút találtam. De még vele sem értünk oda mert az úton öreg néniket kellett kerülgetni. 

Szóval. Ha valaki ért az álomfejtéshez, lehet, hogy most az aszott kis lelkem legtitkosabb zugait ismeri meg. De a többieknek, akik nem professzorai ennek a mesterségnek, csak egy rettentő unalmas bejegyzés. Sorry.
Egyébként szerintem senkit nem lep meg, hogy egyáltalán nem erről akartam írni. Úgy ültem le ide, hogy könyvekről fogok diskurálni veletek, aztán valahogy ez lett belőle.
 Aztán... még nem mondtam, de valószínűleg egyértelmű, hogy épp őszi szüneten vagyok, itthon és lógatom a lábam. Rendben ez nem igaz, sok mindent csinálok, csak sajnos a sulis feladatokkal kapcsolatban nem sok mindent. Ráadásul ráakadtam a Terápia c. sorozatra és most is alig várom az ebédidőt, amikor evés közben azt fogom bambulni.

Valahogy, olyan depressziós hangulata lett ennek a bejegyzésnek, pedig nem akartam. Minden szép és jó és nagyon szépek a reggeleim, de tényleg. Ráadásul süt a nap és van még süti a szekrényben.

További szép napot mindenkinek!
Lizy

2014. október 11., szombat

Vizuális informálódás

Itt vagyok, itt vagyok, bocsánat a késésért, kezdjünk is neki.
Bár nem ez volt az eredeti tervem, de arra gondoltam, hogy megosztanék veletek pár honlapot, amit szerintem érdemes nézegetni. Ezek az oldalak mind valamilyen szinten kapcsolatban vannak a grafikával. Jó ha az ember (főleg, aki olyan területen tanul mint én) tisztában van azzal, hogy a világ többi pontján milyen művészeti irányzatok, törekvések folynak. Minél többet látni és megismerni!
Az oldalakat véletlenszerűen találtam, ahogy keresgéltem a neten, vagy valamelyik barátom ajánlotta, esetleg a grafikus körökben kötelező olvasmány. Szóval ha kicsit is érdekel titeket ez a dolog, nézzetek rá valamelyik oldalra :).

Ha esetleg valaki még nem ismerné ezt az oldalt, akkor mindenképp vegyen rá egy pillantást. Nálunk ez a kötelező olvasmány. Minden alkalmazott művész embernek kell, hogy legyen ezen a honlapon egy felülete, ugyanis erről az oldalról ismernek meg a szakmai körök, akár munkát is kaphatsz innen.
Bármire rákereshetsz, ami érdekel, illusztráció, tipográfia, csomagolás, arculat, fotó... stb. Érdemes nézegetni, mert igen gyönyörű, minőségi munkákat találni arrafelé.


Ezt az oldalt nem olyan régen találtam. Sok érdekes projectet ismerhetsz meg innen. Mindenféléről szó van, akár formatervezés, építészet vagy grafika. Minden projecthez kapsz egy kis magyarázatot és a művész elérhetőségeit ha kicsit tovább szeretnél kutakodni. Az egyetlen hátránya, hogy szerintem elég kicsik a képet és én sehogy se tudtam felnagyítani őket, de ha igazán érdekel, akkor a megadott linkeken úgyis jobban meg tudja nézni az ember.
Úgyszintén egy új leleményem. Mit is írhatnék mást, amit az előzőekhez nem írtam? Ugyanúgy a legkülönbözőbb művészeket ismerheted meg a legkülönbözőbb művészeti ágakból. 



Ezt az oldalt én Facebookon követem és nektek is nagyon ajánlom. Naponta akár több illusztrátort posztolnak a falukon, akiket ezáltal te is megismerhetsz. Mindegyik abszolút különböző stílusú, így mindenki megtalálja az ő szívének kedveset. Néha szoktak posztolni életrajzokat is művészekről, legutóbb pl. Schiele volt soron.

5. Krizbo
Ez az oldal egyik legkedvesebb felsőbbévesemnek az oldala. Krizbai 'Krizbo' Gergely, III. éves tervezőgrafikus hallgató. Genius. Komolyan zseniális a gyerek és rengeteget tanulunk / tanulok tőle. Nem csak, hogy nagyon tehetséges grafikus, tele van élettel és lelkesedéssel, amiért nekem (hasonszőrű lévén) különösen kedves. Ő az egyik Apukája a WorkShopron egyesületnek és úgy egyébként egy kicsit mindenki Apukája, vagyis inkább Bátyója. Nézegessétek hát az oldalát, mert bár most kicsit leállt a blogolással, egyébként folyamatosan alkot és remekül ír :)!

És akkor jöjjön egy kis AMI grafikus - invázió. Ők talán még fontosabban, mint az előzőleg felsorolt honlapok, de utoljára hagytam őket bónuszként :). Nekik nincs külön honlapuk viszont mindegyikőjüket megtaláljátok Behance-on, vagy Facebook-on, vagy Tumblr-ön. Mindegyiküknél egyet fogok kiemelni, a többit úgyis megtaláljátok. 

    
Bernát Barbara             Nádi Boglárka

    gilicze
   Csepella Olivér                  Gilicze Gergő

Tuetyi    
Varga Tünde                Halisten Stúdió

    
Kelemen Richárd                  Nagy Kincső

Tényleg nézzétek meg mindegyikőjüket, egytől-egyik fantasztikusak! Én speciál imádom nézegetni az oldalaikat, mindig eltátom a szám és egyben kicsit el is szorul a szívem, hogy mi a fenét csináltam én eddig az életemmel? Na de ez lényegtelen, kellemes szórakozást :)!

Remélem, hogy hasznos volt a kis bemutatóm és sok érdekes dolgokat találtatok, ha esetleg még rendszeres látogatói is lesztek valamelyik oldalnak, akkor igazán repesni fog a kicsi szívem :)!

További szép napot Mindenkinek!

Lizy