2014. április 20., vasárnap

Glamour napok 2014


Eljött az ideje, hogy így, egy héttel az esemény után már végre megírjam ezt a bejegyzést. Lássuk!
Ez volt az első alkalom, hogy nem Pesten ért utol a Glamour napok, ugyanis épp Sopronban voltam azon a hétvégén. Igazából nem volt nagy gond, hisz nem terveztem nagy bevásárlást, csak 1-2 dolgot tudtam mondani, amit jó lenne beszerezni. Az egyik egy kardigán, a másik (sokkal fontosabb) a hátizsák! Ezen kívül persze volt még egy kívánságom a H&M-ből, mégpedig egy kalap (hihetetlen jó kalapok vannak most ott), de azért ehhez nem ragaszkodtam.
A probléma csak abból adódott, hogy a kuponok 90%-át Sopronban nem tudom beváltani, így pl. a hátizsák-keresgélés elég nehézzé vált. Az interneten nézegettem őket, de Magyarországon az, hogy valami fent van a honlapon, nem jelent az ég világon semmit! Ha egy valamit tanultam az életben, az ez. Megbíztam Anyát, hogy nézzen be egy-két boltba, de elég veszett ügynek tekintettem. No de azért Sopron se a világvége, tehát el tudtam menni egy C&A-ba, egy New Yorker-be, egy F&F-be és egy H&M-be. Az első boltban nem volt semmi, amiért pénzt adnék ki. A New Yorkerben is siralmas volt a választék, viszont onnan két gyűrűvel távoztam, azok viszont nagyon jók, főleg úgy, hogy az egyiket 290Ft-ért vesztegették.

A bal oldali 290Ft, a jobb oldali kb. 700Ft volt
A H&M-el az volt a baj, hogy az a másik 3 bolttól külön, a város másik végében van és se energiám, se időm, se kedvem nem volt oda elmenni, így maradt az F&F. Ott viszont nagy meglepetés ért. Épp nézegettem letörve a női táskákat, vagyis a női hátizsákok teljes hiányát, oldalra néztem és egyszercsak a férfi osztályon megláttam eme gyönyörűséget. Pont olyan méret, pont olyan anyag, pont olyan színek, pont olyan vállpánt, amilyet elképzeltem, ráadásul iszonyat jó áron! Azóta is töretlen, sőt egyre nagyobb a szerelem, mert nem tudom hogyan, de iszonyat kényelmes ... egy hátizsák.
Ezen kívül elég sok ruhát felpróbáltam, de végül csak egy 700Ft-os pólóval jöttem haza (amiből még lejött a kedvezmény!), aminek egyébként nagyon örülök, mert jó anyagból van és szerintem jól variálható.

Bocsánat a szörnyű képekért, a koliban fotóztam, a telefonommal

Igazából a nagyobb bevásárlás a Müller-Dm-Rossmann hármasban történt, ugyanis rám volt bízva, hogy vegyek magamnak, anyának és a fiúknak is, amit kell. Egy rettenetes számlával távoztam, viszont rengetegek spóroltam :D! Amit a képen láthattok, az az, amit magamnak vettem, plusz egyet, amit anyának.
Miután kipróbáltam a zuhanyzás közbeni testápoló olcsó, dm-es változatát, megvettem az "eredetit" is, ugyanis a Balea egyáltalán nem vált be. Az Elseve sampon nagyon jó vásár volt, 50% volt rá, így 400Ft-ot hagytam ott érte és sérült hajra való, ami az enyémre nagyon igaz, úh. remélem segíteni is fog (bár nem hiszem... na jó, kicsit reménykedek). A harmadik termék egy Schwarkopf hővédő spray. Ezt a Müllerben szereztem be és azért van rá szükség, mert szeretném kicsit többet vasalni a hajam (most szökőévben egyszer vasalom ki), ugyanis a kivasalt az egyetlen olyan állapota a hajamnak, amiben kezelhető és csak simán, kibontva hordhatom. Egyébként muszáj a copf, a konty, a fonás vagy bármi más, különben oroszlánsörény. A negyedik egy sima Garnier (mattító) arckrém, ugyanis kifogytam az arckrémből.

Ez a gagyi képek bejegyzése, de hátha segít valakinek --> kattintásra megnő

Az ötödik pedig aaaaa .... Maybelline Color Tattoo, Permanent Taupe színben. Kingánál láttam először ezt a színt, hogy mennyire jól variálható és nekem nagyon tetszett, ugyanis matt, semmi csillogás. De nem gondoltam volna, hogy lesz is a boltban. Viszont a Dm-ben találtam és mivel 50% kedvezmény volt rá, elhatároztam magam és megvettem. Ugyanis nagyon sokat nézegettem már őket, de mindig sajnáltam rájuk a pénzt. Viszont most mondom mindenkinek, hogy ha ilyet szeretnének venni NE a Dm-be menjenek, mert ott 2600Ft, míg a Tescoban 1600Ft körül van. Nekem kedvezménnyel így olcsóbb volt a Dm-ben, de azért szerintem ez nagy pofátlanság.
Az utolsó termék nem az enyém, hanem anyáé, viszont nagyon büszke vagyok rá. Arra kért, hogy vegyek neki egy sima essence szemhéjfestéket, valami kékes, zöldes árnyalatban, de semmi  rikító szín! És akkor a Müllerben találtam a leárazott termékek között ezt a gyönyörű Astor szemhéjpúder palettát, meseszép zöldes árnyalatokkal. A leárazott termékekre is vonatkozott a kupon, úgyhogy vidáman ment a kosárba és anyának nagyon-nagyon tetszett!

Szóval...huhh, ez az idei zsákmány. Bár nagyon sokat írtam róla és soknak is tűnhet, de igazából nem az. Bár valószínűleg ezt azért érzem, mert ruhát szinte semmit nem vettem, pedig általában ilyenkor az szokott nagyobb mennyiségben lenni. De örülök annak, amit vettem (hátizsák!!!) és tényleg nagyon sokat spóroltam.
Bocsánat ha untattalak titeket ezzel a hosszú bejegyzéssel, de ismertek, ilyen vagyok :)!

Ti beszereztetek valamit a "shopping-ünnep" alatt? Vagy visszariasztott titeket a mérhetetlen embertömeg? (Ez a jó a soproni glamour napozásban, semmi tömeg!) Szívesen olvasnám , hogy ti miket vettetek :)!

További nagyon szép napot mindenkinek!

Lizy

2014. április 7., hétfő

Blogerinaterjú II. / Holland



Holland / Dorka
Három pillangó

Ím, itt jövök Holland interjújának második részével. Fogadjátok sok szeretettel :)!

      11.  Ki a kedvenc íród/költőd, akit mindig szívesen olvasol?
    Nem bírnék egy embert kiemelni az író kategóriából, de Szabó Magda és Márquez regényei nagyon sokat jelentenek nekem, költőből viszont minden kétséget kizáróan Radnóti a kedvencem.

      12. Átlagos kérdés, de meg kell tudnom: milyen szupererőt választanál?
     Teleportálás? (tagadhatatlanul a Harry Potter generációhoz tartozom, mert majdnem rávágtam, hogy hoppanálás :D)

      13.   Guilty pleasure?
     Mogyorókrémes kenyér(alatta jó sok margarint hogy még egészségtelenebb lágyabb és krémesebb legyen), natúr túró rudi, tejfölös eper és hortobágyi húsos palacsinta. Bármelyikkel szépen meg lehet vesztegetni. :D

      14. Hogyan telik egy pihenős, semmittevős napod otthon?
   Az eszményi semmittevős napon sokáig alszom, és utána kb délig pizsamában lézengek. Felrakok egy arcpakolást és a lábkörmeimet festegetem, miközben szárad. Szeretek limonádé regényeket újraolvasni, tétován zongorázgatni egy fél órát, a nyugágyamban szundikálni a szabad ég alatt vagy a kutyusomat babusgatni. Tulajdonképpen a nap végén semmi konkrét dolgot nem tudok felmutatni, amit elértem volna, mégis annyira kikapcsol, mint semmi más.

    15. Mivel köztudottan „múlt-szerelmes” vagyok, meg kell kérdeznem: melyik korban és hol élnél a legszívesebben?
     A második világháború után az 50-es 60-as évek felépülő Budapestjében élnék a legszívesebben. Rengeteg gyerekkori kedvenc regényem (anyukámtól örökölt pöttyös és csíkos könyveken nőttem fel) ott játszódott, amióta félig pesti vagyok, sokszor a villamos ablakából mélázom azon, hogy nézhetett ki régen a körút vagy az Astoria (ami amúgy is megmagyarázhatatlan okokból az egyik kedvenc helyem Pesten)..

     16. Mivel te sem Budapesten születtél, amikor ideköltöztél mi volt a benyomásod a városról?  
    Budapest a csodák és a kosz keveredése. Hogyha nyitott szemmel jár az ember, gyönyörű antik épületekre figyelhet fel, aztán ott vannak az új high tech irodaházak és a lepukkant szocreál monstrumok. Komplex, történelemmel és élettel teli, olyan hangulata van, mint semmilyen más magyar nagyvárosnak. Kezdettől fogva tetszett, de eleinte nem leltem itt a helyem, idő kellett, mire akklimatizálódtam. A csillagok viszont azóta is hiányoznak, éjszakánként szinte vadásznod kell rájuk. (aztán észreveszel egyet és örülsz és az megmozdul és kiderül, hogy repülő:D )



   17.  Mi a kedvenc helyed Pesten, ahova szívesen látogatsz egyedül?
      Nagyon szeretem a Füvészkertet, közel van az egyetemi épületeimhez, számomra már csak a gondolata is egyenlő az önfeledt napfürdőzéssel a padokon, és vicces alatta a metrómoraj.

    18.  Amikor firkálsz a füzet szélére óra közben vagy bármikor máskor, mik születnek általában?Kacskaringók és spirálok különböző formában, szívecskék, illetve újabban dalszöveg-részletek bal kézzel, mert amióta fény derült a látens balkezességemre, eldöntöttem, hogy márpedig én írni is megtanulok ballal. J

      19.   Ha arra gondolsz, hogy orvos leszel, melyik része lesz a szakmádnak, amit úgy gondolsz, hogy a legjobban fogsz szeretni?Nem vágyom világmegváltó tettekre, se egy új antitest vagy gyógyszer felfedezésére, engem az emberi sorsok vonzanak. Amint azt már biztosan sokszor mondtam is, gyerekekkel szeretnék foglalkozni, és nem csak rövid ideig, hanem éveken át szeretném egyengetni a sorsukat. Meg szeretném őket tanítani arra, hogyan lehet egészségesen élni illetve hogy hogyan kerekedhetünk felül krónikus betegségeken/elhízáson stb. és hogy micsoda erő lakozik bennük. Amikor majd a szemeim előtt cseperednek értékes felnőtteké, az lesz számomra a legnagyobb boldogság. Ezért érdemes lesz közben szépen lassan megöregedni, tudván, hogy az én életszeretetem és optimizmusom és tudásom majd másokban él tovább, akkor is, ha egyszer végül majd elmúlok.

20. Mire vagy a legbüszkébb eddigi életed során?
Dobálózhatnék most versenyeredményekkel, nyelvvizsgákkal, érettségi eredményekkel meg egyetemi átlagokkal, de nekem ezek a számok és papírok nem igazából az eszemről tanúskodnának, ami pedig ugyebár öröklődő tulajdonság, arról nem tehet senki. (És félreértés ne essék, nem fenyeget a mensa-jelölés, amolyan átlag-okos vagyok) Amiről viszont tehetek, az az akaraterőm. Vannak céljaim, és folyamatosan a megvalósításukon dolgozom, és azt akarom, hogy a szüleim ne csak az egyetemi előrehaladásom miatt legyenek büszkék rám. Jobb, türelmesebb, segítőkészebb, önzetlenebb ember akarok lenni, ezért vagyok talán ilyen maximalista. Az egész személyiségemre rányomja a bélyeget és az összes fontos tettem mozgatórugója az akaraterő. Tudom, hogy ez így nem annyira egzakt, de arra vagyok a legbüszkébb, hogy tényleg volt idő, amikor csak úgy éltem önzően a világba, kihasználva azt, hogy okos vagyok, és megelégedve azzal, amilyen vagyok. Aztán szépen lassan elkezdtem gyűjtögetni magamban az akaraterőt, és ahhoz az énemhez képest rengeteget fejlődtem. Elkezdtem küzdeni dolgokért, amik fontosak nekem, és értük nagyon sok dologról lemondtam, szembesítettem magam a hibáimmal és azóta is igyekszem finomítani rajtuk. Nekiindultam, és azóta sem állok meg. J

Tádám! A Bloggerinaterjú első állomása a végéhez ért, de a sorozat még csak most kezdődött el! Köszönöm, hogy elolvastátok és még egyszer nagyon köszönöm Holland-nak, hogy válaszolgatott a kérdéseimre, én nagyon élveztem és örülök, hogy egy kicsit jobban megismerhettem! Remélem Ti is így vagytok vele :)!
Nemsokára jövök majd a következő résszel, de legyetek türelmesek, hisz az alanyaim is ugyanúgy tanulók, akiknek ezer jobb dolguk is van. De ahogy tudom, hozom :)!

További szép napot mindenkinek!

Lizy

Képek: instagram / szivedbezarva

2014. április 5., szombat

Bloggerinaterjú I. / Holland

Holland / Dorka
Három pillangó

Az első "áldozatom" nem más mind Holland. Azt hiszem teljesen felesleges bemutatnom Őt, mindenki tudja, hogy kiről beszélek, az internet legaranyosabb orvostanoncáról. Most megismerhetitek egy kicsit jobban, én nagyon élveztem olvasni a válaszait. Mivel szegényre elég sok kérdést zúdítottam, ezért két részletben adagolom majd nektek, hogy befogadható mennyiség legyen. A kérdéseknek két nagy fajtája van, az egyik a honlaphoz kapcsolódó kérdések, a másik pedig a személyesebb kérdések. Nem is húzom tovább az időt, nagyon jó szórakozást :)!

      1. Miért Holland? (Lehet, hogy már mindenki tudja, csak én maradtam le róla.)
Dehogy maradtál le róla, igazából néha egy kicsit úgy érzem, hogy inkább a név talált rám, mint én őrá. Még réges-régen a g-portalon az igazi nevem nagyjából angol megfelelőjével kezdtem el egy személyes oldalt, ami a történet szempontjából most teljesen lényegtelen, viszont ezen tiszavirág életű blogolásnak köszönhetően rájöttem, nem szeretem, ha a neten ’kettő van belőlem’.  Amikor újra honlapot vezetni támadt kedvem, tudtam, hogy valami homlokegyenest mást szeretnék. Aztán amikor a nyitó kinézet képeit keresve a weheartit profilomat böngésztem, rájöttem, hogy a megoldás ott van az orrom előtt: Holland. A tulipánok, a szűk kis utcák a zsúfolt házakkal, Amszterdam… sose voltam még Hollandiában, de azóta is vágyom rá, hogy eljuthassak oda. Elmosolyodtam és hangosan kimondtam a szót, mély hangrendű, melankolikus és dallamos. Ezt kerestem. J

2. Miért 3-pillangó?
     Valami olyat szerettem volna, ami igazán jellemez engem és nincs köze a választott hivatásomhoz. Kiskoromban az egyik kedvenc lapozós képeskönyves mesém 3 pillangóról szólt, akiket elkap a zápor és virágok alá szeretnének bekéretőzni, hát innen a három lepke. Annyiból is passzol hozzám, hogy kiskorom óta a 3 a kedvenc számom, talán azért is, mert hárman vagyunk gyerekek a családban.

3. Még a legeslegelején miért indítottál honlapot? Mi volt a motiváció vagy a      végső löket?
    Egy rajongói lappal kezdtem, ma már egészen érthetetlen számomra az a fajta odaadás, az a rengeteg belefektetett energia és idő. Az első ’komolyabb’ blogom viszont már az egyetem alatt született meg- féltem, hogy az idő elszáguld mellettem és semmi emlékem nem lesz az elvileg legszebb éveimről azon kívül, hogy tanultam. Ez az első két évemet tekintve egy meglehetősen reális félelemnek bizonyult, ezért nagyobb szünetekkel blogoltam végig ezeket az időket. Hiába próbált kisajátítani magának az egyetem, elvette tőlem az összes hobbymat és a legtöbb barátomat, mégis próbáltam ragaszkodni a blogoláshoz . A blog kapaszkodó volt számomra azokban az időkben.

      4. Melyik bejegyzéseket szereted a legjobban írni?
Mindig nagyon élvezem a vizsgaidőszakos összefoglalókat, ezektől nem menekültök sose. J Ezen kívül pedig, nem szeretnék egoistának hangzani, de szeretem azokat a témákat, amiket ’nem írtak még meg’. Van bennem egyfajta különc hajlam, nem szeretnék tucatember lenni, ezért is mindig nagyon örülök, ha valami olyan könyvet/filmet tudok felmutatni a blogon, ami nem annyira felkapott.

5. Mit szeretsz a legjobban, abban, hogy blogolsz?
      Az ötletvadászat fantasztikus dolog, mindig teljesen felvillanyoz, ha valami jó téma eszembe jut, muszáj leírnom, még mielőtt elfelejteném; rengeteg mini listám van noteszkékben és fecniken. De ha egy kedvenc dolgot kéne kiemelnem, akkor azok a hozzászólások. Amikor valaki miután végigfutotta az irományomat elgondolkodik és kommentel, az rettentő sokat jelent nekem, ilyenkor gyakran írom egy-egy kedves vélemény után, hogy bearanyozta a napomat, és túlzás nélkül állítom, hogy így van. <3

      6. Mi a legszebb emléked a honlapoddal kapcsolatban?
Ahogy az előzőekben említett kommentek apró sorából lassan kibontakozott egy kapcsolati háló, megtaláltam magam a blogos világban. Az a rengeteg támogatás, kedvesség és biztatás, amit összességében a blog révén kaptam akkora helyzeti előnyhöz juttatott, hogy olyan akadályokon is átküzdöttem magam, amik teljesíthetetlennek tetszettek. Bár voltak konkrét sikerek, portálajánlók és nagyon hízelgő kritikák, amiket a blog kapott (úgy értem, gportalon a kistestvérek), én gondolkodás nélkül azt a megfoghatatlan pillanatot választanám, amikor összeállt a kép és szembesültem vele, hogy mekkora boldogság és inspirációforrás számomra immáron két és fél éve az, hogy írok, és nem csak írok, van kiknek írjak. <3

         Itt jönnek a személyesebb kérdések :) :
  
       7. Ha most választhatnál keresztnevet változtatnál e?
Szeretem a Dorinát, nem tudnám magamat más néven elképzelni. De szerintem mindenkinek van egy amolyan ideál neve, amihez egy fantáziakép társul, mert úgy érzi, ha őt így hívnák, akkor kb. önmaga jobb verziója lenne. Az enyém a Virág. De tényleg sose változtatnám meg a nevem erre, az nem lenne ugyanaz, hiszen értitek.

      8. Kertész, tűzoltó esetleg űrhajós? Mi akartál lenni kiskorodbanJ?
Hát először is királykisasszony. Bár a szőke loknijaim azóta bevörösödtek, a rózsaszínimádatom és a hercegnői allűrjeim (alkalmankénti hisztik) azóta is képessé tennének a feladatra. Aztán tanár, nagyon-nagyon sokáig, rengetegszer játszottam iskolásdit a Götz-babáimmal, és anyai ágról gyakorlatilag tanár családból származom. Amennyire vissza tudok emlékezni, az orvos akkoriban meg sem fordult a fejemben. J
9.
 Mi volt a gyerekkori kedvenc történeted vagy meséd?
     A fent említett 3 pillangón kívül még volt egy másik nagy kedvenc pillangós mesém, de erre én még nem emlékszem, csak anyukám elbeszéléséből tudom, hogy mindig ezeket meséltettem. Az első igazi könyvélményem, és kiskorom nagy kedvenc könyve a Két Lotti volt, világosan emlékszem, hogy ez volt az első könyv, amit teljesen egyedül olvastam el a virágmintás nyugágyamban, miközben mamám rácsos pitéjéből falatoztam. Aztán utána még nagyon sokszor újraolvastam, ma sem veszített számomra a varázsából

10.Tudom, hogy fura vagyok, de számomra mindig érdekesek a kiskori sebekről, sérülésekről szóló történetek. Tudnál mondani egy ilyet?

Ezzel a kérdéssel pont telibe találtál, mert én meg előszeretettel sokkolom az ismerőseimet a homlokomon a hajvonalamban lévő mély forradással, amit akkor szereztem, amikor magamra rántottam a kerítés betontalpazathoz forrasztott darabját, miközben én a talpazaton álltam és a szomszéd gyerekekkel beszélgettem. (A családomban egyébként lehetett ilyen hajlam, mert nem én vagyok az egyetlen a tesóim közül, akit maga alá temetett egy kerítés/kapu.) Anyukám elmondása szerint elég rendesen vérzett a fejem, de a fejsebek mindig véreznek, és anyukám nem egy szívbajos típus, ezért nem gondolta, hogy össze kéne varratni, csak utólag szembesült a heggel. A hajam többé-kevésbé eltakarja, de tényleg elég mély.

       To be continued...
  
      Akkor ennyi lenne mára, remélem, hogy tetszett és várjátok a többi részt is :)!
És bocsássátok meg nekem ezt a címet :D!

      Lizy

      Képek: instagram / @szivedbezarva