2014. január 30., csütörtök

Ami nem vált be



Nem vagyok egy nagy beauty-guru, az egész smink készletem elfér két iciri-piciri dobozban, de dolgozom rajta. Igen későn érő típus vagyok, így ez az egész sminkelős dolog is nem olyan régen kezdődött nálam és nagyon lassan halad. Sose leszek olyan, aki minden nap sminkeli magát, mert szeretném ha a smink dobna a megjelenésemen és nem megszokott, elvárt lenne. Viszont szeretnék megtanulni különböző fogásokat, szeretnék többet tudni az egészről, hogy a legjobbat hozhassam ki magamból.
Nem is tudom miért írtam ezt az indokolatlanul hosszú bevezetőt, de most már igazán rátérhetnék a bejegyzés igazi témájára. Arra gondoltam, hogy bár nem rendelkezem sok termékkel, mégis megmutatnám nektek azokat, amik nekem nem váltak be, hátha ez segít valakinek valamennyit eligazodni a kozmetikumok eme rejtélyes, útvesztőkkel teli erdejében.
Kezdjük :)!


1. Terra Naturi alapozó stift

Ha jól tudom eredetileg olyan 1200-1300Ft körül mozog, de én leárazáson vettem meg a feléért. Amikor megveszek egy új terméket mindig vadul hiszek benne, hogy működni fog. Ezzel is így voltam, mert szinte már az első használatnál felfedeztem, hogy az én problémás bőrömre ez nem működik, a fedése nem túl jó. Aztán kipróbáltam a szemem alatt és úgy tűnt, hogy ott, az elég sötét karikáimnál működik és akkor örültem, hogy húdejó, erre jó lesz. Aztán mégse lett jó, nem igazán működött a szemem alatt se. Nagyon olajos és nagyon nehéz, nem igazán jó érzés "viselni". Így azt vettem észre, hogy szinte sose használom, a fiókban porosodik. Sok jót olvastam már ezekről a termékekről, szóval biztos valakinek beválik, de nekem sajnos nem.


2. Avon termékek

Igen, elég általánosan írom őket, mert mind egy kutya. Elég mérges vagyok az Avonra. Sokáig hittem benne, de sokszori csalódás után rá kellett jönnöm, hogy semmi más nem jó az Avonban csak a gyönyörű, színes, csábító újságuk. Mindig amikor kinyitja az ember csak úgy folyik a nyála, hogy mennyi mindent lehetne venni és mindent elhisz, amit odaírnak a termékek mellé. Persze az első rossz tapasztalataim a "tini" termékekkel voltak, amiket élő ember nem vesz meg. Rettenetes a minőségük és bár az Avon újsághoz képest olcsóak, a minőségükhöz képest méregdrágák. A körömlakkok egy(!) napot nem bírnak ki, a rúzsok talán fél órát se, az arctonik színezett víz és így tovább. Ennél a három terméknél is hasonlóak a tapasztalatok. A rúzs ugyebár semmit se ér, kiszárítja a szád, majd félóra múlva futásnak ered. Az a csillámos szemhéjtust nem is tudom mihez hasonlítani. Ha képes vagy fél óráig csukott szemmel ülni, hogy végre megszáradjon és ne kenődjön fel a szemed többi részére, akkor olyan érzésed lesz, mintha egy csík ragasztót kentek volna oda. Az alapozó már nem tini termék, de szörnyű (és ehhez képest drága). Nagyon olajos de közben semmi fedése nincs és csúszkál össze-vissza. Szóval én már jó ideje feladtam a reményt az Avon termékekkel kapcsolatban. Mert ezeken kívül se a testápolók, se az arcmaszkok, semmi nem vált be. Vagyis de! Egy termék van sok év alatt, az pedig egy lábkrém, amit már nem is árulnak. Remélem, hogy másnak jobb tapasztalatai vannak :)!

3. Terra Naturi fényhatású ajakápoló stift

Újabb Terra Naturi termék, ami nem igazán vált be. Szerintem kicsit meglepő, hogy egy ilyen "természetes" termék rózsaszín és csillogós (!), de ez még nem lenne baj. Nekem az igazi problémám az illatával, vagyis inkább az ízével volt. Számomra továbbra is meglepő, hogy egy ilyen márkánál, ahol a természetesség a legfontosabb miért nyomják agyon parfümmel. Az alapozó stift is értelmetlenül túl illatos. Ahogy ez is. Ha megszagolod, még úgy kellemesnek is mondható az illat, de amikor felkenek a szádra egy idő után olyan érzésed lesz, mintha megittál volna egy üvegcse parfümöt. Vagy nem is igazán tudom, hogy mihez hasonlítsam, de nagyon mű és mesterséges íze van (nyilván nem nyalogatom,de értitek). És sajnos az ápoló hatása sem túl jó.


4. Essence XXXL shine szájfény "nude"

Egyáltalán nem vagyok egy szájfényes alkat, mert az eddigi tapasztalataim a szájfényekkel mind rosszak. Bár lehet, hogy egyszer már kellene vennem egy minőségit. Ennek a szájfénynek nagyon tetszik a színe, tényleg teljesen nude, de ha úgy kened fel, hogy nincs rajtad rúzs, akkor is nagyon szép színe van. Viszont a tartóssága... Nem is értem, hogy hova tűnik a számról, mikor nem is eszek, nem is iszok, nem csinálok vele semmit. Egyszerűen mintha beszívná a szám, vagy mintha elpárologna. Sajnos. Vagy, mondjátok meg őszintén, a szájfény az egy ilyen dolog csak én vagyok teljesen idióta :D? Mert az megmagyaráznám az összes rossz tapasztalatomat!


5. Essence mattító púder

Talán ez volt az első púderem, ez is a magyarázat arra, hogy majdnem teljesen elfogyott. A színe szép, illet az arcbőrömhöz. De sajnos iszonyatosan porzik, a bőrömön pedig pihéssé válik. Egyébként hatalmas probléma nem volt vele, tényleg egész jól mattított, de a porzása nagyon zavaró. Bár apróbb dolog, de a csomagolása sem túl jó, mint látható teljesen lekopott a felirat és bár a képen nem látszik, de már egy jó ideje letört a teteje.

Remélem, hogy segítette valakinek valamit, ha pont ezeken a termékeken gondolkodott, hogy megvegye. Persze mindenkinek más a bőre, mást szeret, de szerintem ezek senkinél nem működnének. Legközelebb majd hozok egy "vidámabb" bejegyzést is, amiben jó termékeket hozok :)!

Lizy

2014. január 25., szombat

12 év rabszolgaság



Most kell megírnom ezt a bejegyzést, míg (viszonylag) friss az élmény. Szerdán sikerült eljutnom bátyámmal a moziba. Ez azért nagy érdem, mert régen egész sokat jártunk együtt, de mára már nem is tudom, hogy mi volt az utolsó film, amit együtt láttunk. Nagyon szeretek vele moziba járni és most is nagyon jó volt, remélem mostantól folytatjuk ezt a szokást :)!
Na de nem ez a lényeg!
Az igazság az, hogy én nem akartam megnézni ezt a filmet. Valahogy nem vonzott az után, hogy egy évvel ezelőtt jött ki a Django Unchained, ami ugyanezt a témát dolgozta fel. De végül még is ennél a filmnél kötöttünk ki, és milyen jó, hogy így döntöttünk! Íme, a 12 év rabszolgaság!

Nem vagyok filmkritikus - surprise!- szóval nem igazán tudom, hogy hogyan kezdjek neki, de amit legelőször le kell szögeznem, hogy ez a film JÓ! Igazából rossz ez a szó rá, hisz a jó szóról a legtöbben a kellemesre is asszociálnak, de nyilván egy ilyen témát feldolgozó film nem lehet kellemes. Persze, mondják hogy durva és fel is készülsz, hogy jó-jó lesz vér, meg verés, meg ütés, de amikor ezt a filmben látod, az egészen más. Nem hiszem, hogy különösen "kegyetlen" lenne ez a film, mégis velejéig megrázó, amikor egy újabb ütést vagy korbácsolást látsz. Én egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy hogyan lehet emberileg elviselni ennyi fájdalmat. 



Solomon viselkedése a történet során abszolút reális és most egy kicsit Gergő (Hollywood Hírügynökség) kritikájából indulnék ki. Gergő azt mondja, hogy az hogy Solomon nem tesz semmit az elnyomói ellen elviselhetetlen, de reális. Ez így is van, meg nem is. Mert valóban reális de szerintem nem elviselhetetlen. Olyan értelemben, hogy miközben néztem eszembe nem jutott, hogy odakiáltsak neki, hogy "Csinálj már valamit!". Nem. Egyszerűen ez a legélethűbb, legegyértelműbb, legtermészetesebb viselkedés, ahogy Solomon viselkedett. Mert itt nem hősökről van szó, hanem sajnos hús-vér emberekről és sajnos valóban megtörtént borzalmas történetekről. 
Van a filmben jópár kitartott, hosszú jelenet. A legtöbbjük szerintem bámulatos, nagyon sokat adnak a drámaisághoz, viszont van egy-kettő, ami szerintem teljesen értelmetlen volt és nem is igazán értettem, hogy miért emelték ki pont azt az egy jelenetet.



A szereplők közül most csak egyről szeretnék beszélni, az pedig Brad Pitt karaktere. Azért róla, mert számomra elég furcsa volt vagy lehet, hogy csak túl elütő, hogy ő milyen nézeteket vallott. Szerintem kicsit túl ideális volt. A "mindenki teljesen egyenlő, ugyanolyan ember"  nézet sajnos még ma sem általános, nem hogy ebben a korszakban, egy rabszolgatartó államban dolgozó embernél. Választhattak volna egy kicsit kevésbé ideális nézetet, szerintem, ez kicsit túl mesebeli volt, túlságosan elütő.
A színészek fantasztikusak, egy pillanatra se estem ki a filmből, nagyon jól játszottak, pedig nem egy hosszú, kamerábabámulós jelenet volt. A zene, hát szerintem elég ha annyit mondok, hogy Hans Zimmer. 

A legvégső jelenet. Hölgyeim, sírás lesz a vége. Bár én filmek esetében nagyon könnyen tudok sírni, de szerintem ez azért nem hagyja senki szemét szárazon. Rám mély benyomást tett a film, egy ideig ott is maradtam a székben.
Szóval bármennyire is kemény, mindenkinek nagyon ajánlom!

Remélem nem volt teljes katyvasz ez a bejegyzés, nem nagyon szoktam filmajánlókat csinálni. De igyekszem :)!

Lizy

2014. január 22., szerda

Carry on

Elnézést, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem annak ellenére, hogy már vége a vizsgaidőszakomnak egy hete. De tudjátok, hogy megy ez...
Én már csütörtökön haza akartam jönni, de visszatartottak, hogy ugyan már koccintsak velük egyet, úgyhogy maradtam, mert ilyen szörnyen könnyen meggyőzhető vagyok. Úgyhogy pénteken d.u. érkeztem a  fővárosba, azóta pihenek. A szombat-vasárnap tényleg a semmittevésről szólt, még anyának se igazán tudtam segíteni a konyhában, mert csütörtökön volt egy kis nézeteltérésem a betonnal, amikor elestem biciklivel. Kiharapott a kezemből két darabot, szóval nem nagyon tudtam mozgatni. (Elég mókás szituáció, mikor a tanárnak vérző kézzel adod át az indexedet, hogy legyen szíves már aláírni.)

Aztán hétfőn már kezdődött az "aktív pihenés". Kedden már össze is jött az ex-csoporttársammal az első találkozó, ma pedig nagy barátnős találka volt. Mindannyian ott voltunk :):) és kicsit meglátogattuk a volt giminket. Amikor a Corvinusra jártam, érthető okokból hihetetlenül hiányzott a gimi, így elég sokszor visszatértem. Aztán mióta Sopronba járok, mivel élvezem, nem igazán kívánkoztam vissza, de nem is olyan régen volt egy nagyobb volt-osztályos visszalátogatás, ami nagyon jól sikerült. Viszont most, mikor a lányokkal mentünk már jócskán éreztem, hogy nem odavalók vagyunk. Tényleg úgy érzem, hogy talán most voltam utoljára, vagy legalábbis jó sok ideig nem megyek vissza. Nem csak azért mert már sokszor voltam, hanem már tényleg érzem mindenkin, a tanárokon főleg, hogy már nem tartozunk oda. Vége. Igen, lehet, hogy nekem kicsit sokáig tartott ez a felismerés, de nézzétek ezt el nekem :)!
A következő napokat is remélem ilyen aktív pihenéssel töltöm majd, lesz majd még egy nagy szülinapozás, ugyanis eléggé el vagyunk maradva velük, na de majd most!

Sok-sok ötlet van a fejemben a következő bejegyzéseket tekintve és mind új fajta, szóval már alig várom, hogy megcsinálhassam őket! Bocsánat, hogy most csak egy ilyen helyzetjelentéses poszttal jöttem, de a végére tartogatok valamit még :)!

Ez is teljesen új, vagyis még sose csináltam lejátszási listát nektek. Nem mintha olyan nagy dolog lenne, csak egyszerűen még nem történt meg soha. A lista nagyon (nagyon) vegyes. Vannak benne új számok, olyanok, amiket biztos már mindenki agyon hallgatott, amiket mindenki szeret meg, amit csak én hallgatok a világon. Ez a lista csak egy egyszerű összegyűjtése azoknak a számoknak, amiket mostanság hallgatok (ahogy azt az elmés cím is mutatja). Mivel ilyen vegyes, talán mindenki talál valamit, ami tetszik neki :)!
Jó szórakozást!



1. The Tudors OST - Historic love --> lehet, hogy csak azoknak élvezetes, akik nézték a sorozatot, de szerintem anélkül is nagyon jó,
2. Ed Sheeran - I see fire --> azt hiszem nem meglepő, azóta se tudtam abbahagyni,
3. Coeur de pirate - You know I'm no good --> egy Amy Winehouse feldolgozás, szerintem nagyon jól sikerült,
4. Ingrid Michaelson - You and I --> nagyon fülbemászóóóó, a vége pedig szinte katartikus ;),
5. Anthony Hamilton & Elayna Boynton - Freedom --> Great!
6. Imagine Dragons - Demons --> letöltöttem a teljes albumukat és állandóan az megy, de ez az egyik kedvenc,
7. Imagine Dragons - Bleeding out --> ez pedig a másik kedvenc,
8. OneRepublic - Burning bridges --> oké, a Native c. albumuk majdnem tökéletes, szóval nincs mit hozzáfűzni,
9. OneRepublic - Preacher
10. OneRepublic - Something I need
11. OneRepublic - I lived --> imádom a dalszöveget,
12. Parov Stelar - Booty swing --> azon felül, hogy király ez a szám, az a tánc a "klipben" valami eszméletlen, órákig tudnám nézni (egyébként a férfi személyesen Fred Astaire), 
13. The Glitch Mob - We can make the world stop --> yes, we can!
14. FUN - Carry on --> régebben nem szerettem ezt a számot, most meg imádom.

:)
Lizy

2014. január 10., péntek

I see fire

Annyira megszerettem ezt a számot, hogy mindenképp meg akartam osztani veletek! Mint sok mást, ezt is a bátyám mutatta nekem és szerelem volt első hallásra. Azóta se tudom abbahagyni. Szinte minden nap mielőtt elaludnék, az ágyban meghallgatom és ezzel próbálom kikapcsolni az agyam. Lehet, hogy már sokan hallottátok, de hátha akad, aki még nem :).



Ez tipikusan az a szám, aminél csak arra tudok gondolni, hogy "táncolni akarok rá"!!! Addig nem hallhatok meg, amíg egy üres terembe be nem zárom magam és táncolok rá, ahogy jól esik. Sajnos nem nagyon van erre lehetőségem, de talán, tavasszal a suliban sikerül elkérni a kiállítóterem kulcsát és beszabadulunk a szobatársammal. Remélem tényleg sikerül, mert már úgy hiányzik a tánc, hogy nem is tudom elmondani.
Szerettem volna egy táncos videót találni erre a zenére, de még csak kettőt találtam és nem voltak jók. De erről eszembe jutott, hogy régebben találtam két táncos videót Ed Sheeran egy másik számára. A Give me love szintén nagyon táncolni való zene, így nem csoda, hogy ha beírod youtubera rád zúdul a több száz koreográfus(jeölt) videója.
Sajnos manapság a tánc egy bizonyos fajtája lett nagyon népszerű. Úgy értem, hogy ha megnézel a neten egy olyan videót, aminek a címe "Incredibly talented dancer" 99%-ban biztos, hogy egy olyan produkciót fogsz látni, amiben annyi spárga, híd, ugrás, lábemelés van, amennyit csak nem szégyellt belerakni az illető. Manapság már ez a fajta technikai tudás vált az emberek többségének a szemében tehetséggé. Nyilván a tánciskolákban és egyéb művészeti helyeken nem, de a nagyközönség számára az az igazán tehetséges táncos, aki a levegőben 224°-ra tudja kinyitni a spárgáját. Ez szomorú.

Az első videó illik az előzőleg leírtakhoz. Rengeteg érzelem van ebben a számban, de ennél a koreográfiánál ezt egyáltalán nem vették figyelembe. Csak a forgások, a spárgák, a minél akrobatikusabb mutatványok számítanak. Ennek ellenére tetszik ez a koreográfia, de csak ezért, mert elképzelem, hogy mennyire jó lehet ezt csinálni. Ha ideges lennék és tudnám ezt a mozdulatsort, csak egyszer kellene megcsinálnom és máris megnyugodnék. Rengeteg energia van benne, nagyon lendületes és nagyon pörgős, egyszóval jól lehet táncolni. Viszont semmit nem mond, semmit nem ad át. Ráadásul el nem tudnám képzelni, hogy táncolás közben a társaim kiabálnak és sikongatnak.


A második táncot teljesen véletlenül találtam meg és teljesen levett a lábamról. Erről van szó, amikor az ember valóban a zenére táncol! Semmi túlmozgás vagy felesleges mozdulat, minimális akrobatika (mert ebben is van, de nem azon van a hangsúly). Gyönyörű! Ráadásul a lány magyar :)! Bárcsak be lenne fejezve...



Remélem tetszett a szám és a táncok :)!
Szép napot!


Lizy

2014. január 8., szerda

A második




Akkor köszöntök mindenkit újra ezen a honlapon :)!
Tudom, hogy még nagyon kis egyszerű és még sok minden hiányzik róla, de igyekszem :). Bár egyenlőre nekem tetszik ennyire tisztán. Az érdekessége a fejlécnek, hogy azt hiszem az eddigi blogos "pályafutásom" alatt még sose publikáltam egy rajzomat se, hát most megtörtént. Ez a kis felirat élőben A/3-as méretű és egy tipográfia feladatra készítettem. Mivel a bátyám rávilágított, hogy nem mindenkinek olyan egyértelmű, hogy mi van odaírva, ezért megsúgom, hogy az a bizonyos szó a 'float' ;)! A kis ikonokat is én rajzoltam, bár nem biztos, hogy ezzel  dicsekednem kellene :D, de pontosan ezt az esetlen rajz érzést akartam elérni.

Az az igazság, hogy nincsen konkrét témám, amiről szeretnék írni, egyszerűen csak írni akartam. Sokat gondolkodtam, hogy valami értelmeset mégis kellene hoznom nektek, de nem tudtam semmi jót kitalálni. 
De ha már itt tartunk meg is kérdeznélek titeket valamiről. Már régóta szeretnék informatív jellegű bejegyzéseket írni, azon belül is a viselettörténetre gondoltam. Be kell valljam, hogy ez az egyik olyan téma, amiért meg vagyok őrülve. Bár azt hiszem a "múlt-szeretetemből" és abból, hogy mégiscsak lány vagyok ez nem meglepő. Órákat tudok eltölteni azzal, hogy ebben a témában olvasok mindenféléről, amit csak az interneten találok. Már jó ideje keresek ezzel kapcsolatban jó könyvet, de nem találok sehol (vagyis egy van, de az 10ezer Ft és nem tudom, hogy megéri e az árát). 
Na de a lényegre térve, arra gondoltam, hogy ezzel kapcsolatos bejegyzéseket hoznék, de nem tudom, hogy ez mennyire érdekel titeket. Most pl. az úri hölgyek lovaglóruhájáról és a női nyeregről akartam írni először, de aztán rájöttem, hogy ez lehet, hogy senkit nem érdekel és az ilyen fajta bejegyzéseknél ez igenis fontos, mert nem magamnak írnám őket, hanem Nektek :).
Szóval, érdekelne titeket az ilyesfajta bejegyzés?
Válaszokat várom a vadonatúj honlap elő kommentjeiként :)!

Hát akkor mindenkinek további nagyon szép napot!
Lizy